Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

1983 - Sopyonje - Korea Collection = CSFD 73% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    1983 - Sopyonje - Korea Collection = CSFD 73% Názov:1983 - Sopyonje - Korea Collection = CSFD 73% Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Filmy bez titulků - Velikost:2.1 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-06-22 Peerov:0 (Seed: 0, Leech: 0)
    Zaner:Drama,Muzikal Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Quote:
    Sopchjondže / Sopyonje

    Muzikál / Drama
    Jižní Korea, 1993, 112 min
    Režie: Kwon-taek Im
    Hrají: Myeong-gon Kim, Byeong-kyeong Ahn, Gyoo-cheol Kim, Ki-cheon Kim, Gil-soo Park, Kyeong-ran Kim, Jeong-hae Oh

    ČSFD
    https://www.csfd.cz/film/189240-sopchjondze/recenze/


    Quote:
    audio=korean, titulky=english


       


    Quote:
    Jeden ze zlomových filmů korejské kinematografie, který v období obrovské převahy americké produkce po zavedení přímé distribuce a době nástupu filmů pro teenagery produkované korejskými konglomeráty čistě pro zisk, dokázal přitáhnout přes milion diváků jenom v Soulu (což byl v té době naprosto fenomenální počet a absolutní rekord pro korejský film) na příběh o otci, který je posedlý dosáhnutím dokonolosti v pchansori u své dcery, kterou proto neváhy i oslepit. Film oslavuje tradiční korejskou kulturu a stal se mnohem víc než jen filmem. Podnítil zájem o tento zkomírající tradiční žánr zpěvu a vůbec o všechno tradičně korejské.


    Quote:
    Mladý muž Dong-ho se vydá na venkov údajně hledat lék pro svého syna. Ve skutečnosti hledá dívku Song-hwa, se kterou vyrůstal a spolu s ní byl žákem mistra pchansori Yu-bonga. Pomocí retrospektivy sledujeme jejich příběh od dětství až k dospělosti, sledujeme, jak se talentovaná Song-hwa zlepšuje v umění pchansori, jak se spolu s nevlastním otcem snaží čelit přílivu okupantské (japonské resp. americké) kultury. Snad právě krása pchansori dělá z filmu tak výjimečný zážitek. Im Kwon-taek mu také věnuje dostatek prostoru, některé melodie se divákům vryjí do paměti (asi nejvýrazněji „Arirang“, kterou ústřední trojice nacvičuje ve velmi dlouhé scéně cestou krásnou korejskou krajinou). Oživení a zviditelnění pchansori (sopyonje je jeho západní tzv. femininní varianta) bylo údajně hlavním režisérovým cílem. Film zaznamenat překvapivý komerční úspěch, jen v Soulu přesáhl počet diváků jeden milion. Získal obě hlavní korejské filmové ceny – Grand Bell Award a Blue Dragon Award.


    Quote:
    Just like its Chinese brother 'Huang tu di' by Chen Kaige is 'Sopyonje' driven forward by its songs, but unlike the former is not the content of the songs most important, the art of the singing is. This art is called pansori, and is a Korean tradition with cousins in China and Japan. In 'Chiwaseon' did I'm Kwon-Taek portray the mad drunken master of a special calligraphy school, here he portrays the mad father that refuses to let go of the art as new times are dawning and has ambitions higher than anyone could accomplish and end up hurting his closest.

    I'm Kwon-Taek is a true master at display here. Granted that you are interested in these arts, this movie will hold a strong grip on you from beginning to end by the power of its songs. The lead actress did an amazing job full of emotion through small gestures. Now, please get me one of those scrolls and a record of pansori, please.


    Quote:
    Unforgettable

    This is one of the best films about the Blues that I have ever seen. I defy you to find a member of the Hoary Tarnation of Blues, Delta, Mississippi, USA, that wouldn't spit, squint up at you and say, "Dang! That is the Blues!" Verdad! And while I'm exclaiming away, I swear to you that as I sat in our little local art house theater the audience just let the tears stream when they must with complete abandon. With no shame. Now there is some eastern magic.

    The film begins in an interesting way. The style is clearly modern and places the story distant from a medieval or fantasy era. The young actor's (Kyu-chul Kim) style however hearkens to the older traditions in Korean Theater. And soon his search fades into the story of his emotional roots. The film doesn't make an obvious judgment about the 'life' of these three people or their domination by their father-mentor. Yet the film challenges you to decide if his assumption to rule these growing children is culturally acceptable or extraordinary even in their world at large.

    There is a scene in a pension when the song master (Myung-gon Kim) becomes very drunk and garrulous. It is at once hilarious, tense and pathetic. Another, when the itinerants are walking with back packs in the middle of nowhere and begin a spontaneous dancing walk as they go along their way. These are glowing moments in cinema. The productions values are good and keep you placed always on the edge of the wild.

    And then the music! This is the blues. Truly, I can say no more.
































    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!




    Uploader
    24/06/2023 23.11.43
    This torrent is being monitored weekly. If you need a restart, please post a comment. If you have wishes for new uploads of a specific old movie, you can write your wish right here. I do not upload new movies or Hollywood blockbuster.
    Uploader
    22/06/2023 15.37.04
    Admin, please add option for Korean as a movie language. diky moc


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.137 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 10:11
    sql

    TOPlist